Овој бесплатен онлајн курс ќе не води низ животот и делата на Вилијам Шекспир, од неговото родно место во Стратфорд на Авон до театарот Глоуб во Лондон. 

Ќе се осврнеме на пет драми на Шекспир со помош на актери и експерти од целиот свет. Тие ќе ги објаснат и истражуваат универзалните теми што Шекспир ги разработувал во неговите дела. Драмите се:

  • „Ромео и Јулија“  
  • „Хамлет“ 
  • „Многу време за ништо“ 
  • „Бура“ и 
  • „Магбет“.

Нашиот видео тутор ќе ве води низ курсот и ќе се осврне на некои зборови и изрази што Шекспир ги вовел во англискиот  јазик. Може да проверите колку разбирате преку куси квизови, а ќе треба да ги споделите вашите идеи и мислења за темите што ги отворил Шекспир. 

Курсот Истражи го англискиот: Шекспир е многу флексибилен и ќе ви одземе најмногу два часа неделно, така што може да вежбате во време што ви одговара. Може да се пријавите од сега па до последниот ден на курсот.

See also