Курсот се фокусира на тоа што е јазикот и како го учиме значењето на нов јазик; што е лесно и тешко при учење на друг јазик и кој е најдобриот начин да се подучуваат други јазици. 

Подготвен од универзитетот во Саутемптон и Британскиот совет, минатата година овој курс го посетија 120,000 лица од целиот свет. 

Курсот трае четири недели. Ќе се запознаете со дел од најновите поими во истражувањето и практиката во учењето и подучувањето на јазикот.  

Курсот ќе: 

  • го истражува учењето на втор јазик и што значи да се учи јазик 
  • ги разгледа училниците за јазик и како подучувањето влијае врз нашето учење на јазикот  
  • се осврне на употребата од технологија во наставата и придобивките и предизвиците за учење на јазик. 

За кого е наменет овој курс?

Овој курс е наменет за дипломирани студенти што покажуваат интерес за развојот на јазиците и нивно подучување. Ќе ви долови како е да сте на постдипломски студии во полето на предавањето англиски јазик. За учество во курсот не е потребно предзнаење и добредојдени се сите што се заинтересирани да дознаат повеќе за учењето и подучувањето на јазици. 

Бидете дел од овој курс и освојте стипендија за постдипломски студии за предавање на англиски јазик

Со нашиот бесплатен онлајн курс може да почуствувате како е да се учи онлајн за постдипломски студии. Можеби ќе станете и кандидат за добивање стипендија што ќе покрие дел од трошоците за нашата постдипломска програма за Предавање на англиски јазик (онлајн). Дознајте повеќе за постдипломската програма изготвена од универзитетот во Саутемптон и Британскиот совет.

See also

Споделете на социјални мрежи