Посетете го вебсајтот The English Channel за да учествувате во наградната игра со шанса да освоите еднонеделен курс во Велика Британија. 

НАГРАДНАТА ИГРА ЗАВРШУВА НА 28 ФЕВРУАРИ 2018 ВО 23.59 ПО БРИТАНСКО ВРЕМЕ

The English Channel ви нуди пристап до видеа за уметноста на Обединетото Кралство и ќе ви помогне да вежбате англиски јазик. Ако сакате да ја доживеете уметноста и културата на Обединетото Кралство и да го подобрите вашиот англиски јазик, пробајте го English Channel.

The English Channel го одсликува најдоброто од современата британска уметност од збирките на Британскиот совет и на нашите партнери. Преку дигитални изложби и видео, сега можете да имате пристап до автентични, реални примери на секојдневниот англиски јазик.

Интерактивните видеа и вежбите креирани од нашите експерти се дизајнирани да го подобрат знаењето и вештините на англискиот јазик. Вокабулар, граматички вежби и вештини за слушање може да се практикуваат додека ги истражувате и уживате во најдобрите британски уметности. Поиграјте си со нашата веб-страница сега.