Date
Понеделник 30 ноември 2015 - 12.09 до Сабота 19 Декември 2015 - 12.09
Локација
Онлајн курс

Подобрете го англискиот јазик преку истражување на Магна карта, документ стар 800 години кој го промени светот.

Ќе навлезете во историјата и ќе откриете како англискиот крал во 1215 година потпишал договор кој станал важен симбол за слобода и човечки права насекаде во светот и вежбајте англиски. 

Користејќи ги квалитетните содржини за учење англиски на Британски совет, овој курс ќе ви даде можност: 

  • да вежбате различни вештини онлајн
  • да комуницирате со луѓе ширум светот
  • да го подобрите англискиот
  • да дознаете повеќе за Британската култура

Во секој дел од курсот преку видеа и текстуален материјал, нашите инструктори ќе ве водат низ темите и ќе обратат внимание на употребата на англискиот јазик.

Курсот Exploring English:Magna Carta нема да ви одземе повеќе од два часа неделно. Можете да вежбате во време кога најмногу ви одговара. Трае три недели, а можете да се приклучите и додека трае.

Бесплатниот онлајн курс започнува во понеделник, 30 ноември

Споделете на социјални мрежи