Date
Понеделник 19 Октомври 2020 до Понеделник 09 ноември 2020

Дознајте што треба да знаете за делот читање на тестот ИЕЛТС и научете техники за подобрување на резултатот.

Овој курс се фокусира на делот читање, кој ќе ви помогне да се запознаете со форматот на тестот и кои видови на текстови треба да ги прочитате. Овој курс ќе ви помогне да развиeте стратегии за учење и ќе ви помогне да се справите со различни типови на задачи, како што се избор на повеќе дадени одговори. Исто така ќе се запознаете со општи стратегии за читање кои ќе ви помогнат да одговорите на различни сложени текстови на непознати теми додека се подготвувате за ИЕЛТС.

Споделете на социјални мрежи