live_session_for_teachers
Date
Среда 15 Април 2020 - 14.00
Локација
Онлајн настан

Како дел од нашата програма #ОстаниДома со Британски совет, организираме серија онлајн разговори кои ќе ви помогнат да се поврзете со колеги од целиот свет и да го споделите вашето искуство. На 15 април организираме сесија во живо со д-р Хари Куча, претседател на ИАТЕФЛ.

За време на сесијата, д-р Куча ќе ја претстави работата на ИАТЕФЛ и ќе даде повеќе информации за придобивките кои ги имаат членовите и оние кои не се. Тој ќе предложи различни начини како да соработувате со ИАТЕФЛ и како да ги користите нивните онлајн ресурси за да го продолжите вашиот професионален развој.

За време на сесијата, д-р Куча ќе ја претстави работата на ИАТЕФЛ и ќе даде повеќе информации за придобивките кои ги имаат членовите и оние кои не се. Тој ќе предложи различни начини како да соработувате со ИАТЕФЛ и како да ги користите нивните онлајн ресурси за да го продолжите вашиот професионален развој.

Ќе слушнете повеќе за глобалниот онлајн собир што ќе се одржи на 18 и 19 април 2020 година. Оваа бесплатна онлајн манифестација ќе ги собере професионалците кои предаваат англиски јазик од целиот свет.

На крајот на сесијата, д-р Куча ќе одговара на вашите прашања во живо, па се надеваме дека сте подготвени.

За говорникот

Д-р Куча е предавач за јазично образование на Универзитетот во Лидс, Велика Британија. Бил вклучен во низа иницијативи за образование на наставници и материјали за развој во субсахарска Африка, Југоисточна Азија и Европа. Неодамна, тој работел како консултант за Советот на Европа во Албанија, со фондацијата „Виндли интернешнл“ во Јужен Судан и со Британскиот совет во Авганистан, Брегот на Слоновата Коска, Гвинеја и Сенегал. Тој е еден од „30-те нови лидери“ на меѓународната асоцијација ТЕСОЛ за ЕЛТ и е претседател на ИАТЕФЛ.