Date
Среда 06 May 2020 - 14.00
Локација
Вебинарот е на англиски јазик

Како дел од нашата програма #ОстаниДома со Британски совет, организираме вебинар кој ќе ви помогне да разберете зошто кодирањето е клучно за иднината на вашите деца. Исто така, ќе покаже како Вашите деца можат лесно да започнат со кодирање, користејќи ја бесплатната платформа Make Code

После вебинарот, ке споделиме со вас и 13 видеа кои подетално ке ви објаснат како да се користи  платформата за полесно да почнете да креирате  проект за кодирање. 

Предавачи

Кети Пери е раководител на партнерски аранжмани за Северна Америка на Образовната фондација Микробит.Кети е лиценциран Директор на училиште и поранешен класен раководител и СТЕАМ наставник. Можете да и пишете на твитер: @KatieHenryDays.

Драгутин Шчекич има повеке од 20 години искуство како наставник,обучувач на наставници и образовен консултант. Моментално работи како директор на училиште.Неговите сфери на интерес се реформите во план прогамата,клучни надлежности и информатички технологии во образованието.Бил ангажиран во разни инициативи за регулативи во образованието и проекти во Црна Гора,регионот на Западен Балкан и Европа.Он е обучувач во проектот на Британски совет училишта на 21 от век,каде особено е ангажиран во обуките за директор на училиште.

Адех Ховасапиан е менаџер за проекти во областа на Образованието и  Англискиот Јазик во Британски Совет Ерменија. Адех е експерт во ЕЛТ, лиценциран обучувач за НИЛЕ и акредитиран менаџер за  ЦМИ во Велика Британија. Во текот на изминатите 6 години, Адех водеше на портфолиото во областа на образованието и  англискиот јазик на  британски совет во Ерменија вклучувајки и образовни пројекти како  што се центри за образование и вештини за кодирање за државните училишта, истражувачка и развојна работа со секторот на високото образование, и работа на регулативите во образованието со Министерството за Образование.