Британскиот совет во РСМ нуди полагање на академска и општа верзија на IELTS и на IELTS тест за визи и имиграција во Велика во Британија (UKVI).

Полагањето на вашиот IELTS тест кај нас можете да го закажете преку интернет.Кога закажувате кај нас, можете да бидете сигурни дека ќе го полагате тестот во официјален тест центар за IELTS.

Какви тестирања нудиме

Тест Надоместок Регистрирај се 
IELTS Academic
(Тест на хартија и тест на компјутер)
12,300 MKD Пријавете се
IELTS General Training
(Тест на хартија и тест на компјутер)
12,300 MKD Пријавете се
IELTS for UK Visas and Immigration
(Academic and General Training)
13,700 MKD* Пријавете се
IELTS Life Skills (A1 and B1) 10,200 MKD* Пријавете се

Пред да се регистрирате за тестот

  1. Осигурете се дека имате важечка идентификација(лична карта или пасош) при рака, бидејќи ќе треба да поставите јасна фотокопија од истата во боја кога ќе го се регистрирате за тестот. За кандидати од странство, се прифаќа само пасош.
  2. Преземете ги и прочитајте ги нашите Информации за кандидатите, кои содржат важни информации за форматот на тестот, типовите на прашања и резултатите од тестот. Ве молиме, имајте предвид дека ИЕЛТС не се препорачува за лица на возраст под 16 години. 
  3. Платете за тестот. 

i)Онлајн плаќање со картичка (само со Виза или Мастеркард)

ii)Преку банка (300000001838574 – Комерцијална банка)

Потврда за датумот на тестирање на ИЕЛТС

Откако ќе го завршите процесот на регистрација, една недела пред тестот ќе добиете потврда по електронска пошта каде што ќе ви биде дадено времето на почеток на вашиот тест и адресата на местото.

Тестот за зборување може да биде закажан истиот ден како и другите делови од тестот или друг ден во рок од 7 дена пред или по вашиот главен ден за тестирање. Тест центарот ќе ви испрати потврда за датумот на тестот за зборување.

По регистрирањето за вашиот тест, исто така, ќе добиете автоматска електронска пошта со вашите кодови за пристап до бесплатниот онлајн курс: Патот до ИЕЛТС.

Исто така, ќе го добиете вашиот ИЕЛТС референтен број за да пристапите до порталот за кандидатите кои се тестираат. Ве молиме, бидете сигурни дека правилно сте ја вметнале вашата адреса за е-пошта кога ќе се регистирате за тестот.

Правила и услови на ИЕЛТС

Прочитајте ги условите и правилата за полагање на тестот ИЕЛТС во Британскиот совет.