Датуми за тестирање и брзи резултати со IELTS во хартиена форма

Доколку изберете IELTS во хартиена форма, деловите за слушање, читање и пишување ќе ги одговарате на хартија. Делот за зборување се полага во живо со обучен испитувач за IELTS.

Деловите за  слушање, читање и пишување на сите IELTS тестови се спроведуваат во текот на истиот ден. Меѓутоа, делот за зборување може да се спроведе најмногу една седмица пред тестирањето или на денот на полагањето на тестот. 

Датуми за тестирање

Најдете датуми за полагање на тест во хартиена форма.

Посебни аранжмани

IELTS има за цел да биде фер тест и вашето познавање на англискиот јазик ќе се оценува објективно, без оглед на тоа дали имате некакви посебни потреби. Можеме да ви помогнеме со сите посебни услови што ви се потребни за полагање на тестот. Ве молиме да нѐ контактирате три месеци пред датумот на вашето тестирање за да дознаете како можете да се пријавите за посебни услови.

Не можете да најдете соодветен датум?

Проверете ги датумите за тестирање на компјутер.

Споделете на социјални мрежи