Добијте го ИЕЛТС резултатот што ви треба со нашите бесплатни онлајн материјали. Пријавете се за нашите бесплатни вебинари и пакетот за проучување и ќе добиете пристап до вебинари, бесплатни активности за вежбање, онлајн платформи и пробни тестови. Прочитајте за да дознаете повеќе и да аплицирате.

Бесплатни вебинари за подготовка

Ова е серија бесплатни подготвителни вебинари за ИЕЛТС кои треба да ви помогнат да се подготвите за тестот.

Подготвителните вебинари за ИЕЛТС ќе бидат спроведени од експерти на ИЕЛТС двапати неделно. Секој вебинар ќе трае приближно 60 минути и ќе ви помогне да откриете што да очекувате за време на тестот. Исто така, ќе одговори на најчесто поставуваните прашања за секој дел од тестот: слушање, читање, пишување и зборување.

РАСПОРЕД  НА ВЕБИНАРИТЕ

Датум Опис
Четврток 10 март 2022 Типови за прашања при читање со избор на еден или повеќе одговори
Четврток 17 март 2022 Академско пишување: Задача 1 Процеси и мапи
Четврток 24 март 2022 Задача за пишување 2: Кохерентност и кохезија
Четврток 31 март 2022 Типови на прашања при читање: Поврзување на наслови и резимеа
Четврток 7 април 2022 година Задача за пишување 2: Есеи за проблеми и решенија
Четврток 14 април 2022 година Граматика за ИЕЛТС: правење споредби
Четврток 21 април 2022 година Граматика за ИЕЛТС: наративни времиња за зборување
Четврток 28 април 2022 година Тест за слушање
Четврток 5 мај 2022 година Читање: основни вештини
Четврток 12 мај 2022 година Задача за академско пишување 1: графикони
Четврток 19 мај 2022 година Академско читање: преглед
Четврток 26 мај 2022 година Задача за пишување 2: преглед
Четврток 2 јуни 2022 година Читање: преглед
Четврток 9 јуни 2022 година Тест за зборување
Четврток 16 јуни 2022 година Задача за пишување 1
Четврток 23 јуни 2022 година Вовед во речник за ИЕЛТС
Четврток 30 јуни 2022 година Видови задачи за читање: повеќекратен избор
Четврток 7 јули 2022 година Задача за академско пишување 1: обработување дијаграми и мапи
Четврток 14 јули 2022 година Задача за пишување 2: Кохерентност и кохезија
Четврток 21 јули 2022 година Видови задачи за читање: Споредба на наслови и резиме
Четврток 28 јули 2022 година Вокабулар: лексички множества за тестот за зборување

Предлагаме за вебинарите да се пријавите што е можно порано, бидејќи бројот на учесници е ограничен и местата се распределуваат на база „прв пријавен, прв услужен“.

Фејсбук сесија со ИЕЛТС експерт

Секој петок може да се придружите и на нашата фејсбук сесија со ИЕЛТС експерт во живо – Пријави се сега!

Датум Тема
Петок, 11 февруари 2022 Структури на реченица
Петок, 18 февруари 2022 Совети и вежби за изговор
Петок, 25 февруари 2022 Совети за читање
Споделете на социјални мрежи