Study in the USA with IELTS
Study in the USA with IELTS image

Полагајте го ИЕЛТС за да докажете дека ги имате потребните вештини по англиски јазик за да учите во САД. Над 3000 високообразовни установи и програми во САД ги прифаќаат резултатите на ИЕЛТС како доказ за познавање на англискиот јазик. 

Најголемите установи ширум САД потврдуваат дека ИЕЛТС дава точна проценка на вашата способност да разбирате, читате, пишувате и зборувате на англиски. 

ИЕЛТС

  • Ја има довербата на 25 најдобри универзитети во САД
  • прифатен е од страна на сите најдобри колеџи
  • Се користи во програмите на најдобрите 50 универзитети со најголем број меѓународни студенти.

Добрите резултатите на ИЕЛТС може да ви помогнат да ве примаат во универзитетот што сте го избрале. Дознајте какви резултати на ИЕЛТС ви се потребни.

Што велат универзитетите во САД за ИЕЛТС

„Сметам дека ИЕЛТС е најдобриот тест бидејќи државниот универзитет во Канзас го користи!“
- Државен универзитет во Канзас, Миранда Асебедо

„Пред да одлучам да го прифатам ИЕЛТС како алтернатива на ТОЕФЛ, самиот го полагав испитот и можам да ја потврдам строгоста што ја претставува“.
- Универзитет Колумбија, Њујорк, Џејмс Ф. Минтер

„Го прифаќаме ИЕЛТС од 2002 година и сметаме дека е валиден тест на познавањето на англискиот јазик. Особено сме задоволни со делот кој се однесува за зборување“.
- Универзитетот на Минесота, Дин Тсантир

„Достапноста на ИЕЛТС ширум светот ја прави оваа можност многу привлечна. Задоволни сме од реакциите на нашите меѓународни кандидати“.
- Директор на УЦЛА за прием на постдипломски студии, Даниел Џ. Банет

Дополнителни страници

Споделете на социјални мрежи