Why choose IELTS

ИЕЛТС - Меѓународниот систем за тестирање на англиски јазик - е најпопуларниот тест за англиски јазик во светот. Тој е развиен од страна на некои од водечките светски експерти за оценување на јазикот и ги оценува сите ваши вештини за англиски јазик - читање, пишување, слушање и зборување.

Тестот одразува како ќе го користите англискиот јазик за да студирате, работите и живеете во средина каде што се зборува англиски јазик.

Студирајте, работете и живејте во странство

ИЕЛТС е прифатен од повеќе од 11.000 организации во повеќе од 140 земји. Овие организации вклучуваат влади, академски институции и работодавци, од кои 3.000 се само во САД.

Стигнете онаму каде што сакате да одите

Во повеќето земји каде англискиот јазик е главен јазик, ќе треба да имате докази за познавање на англискиот јазик за да се пријавите за работни места и универзитетски курсеви.

Докажете се дома

Докажувањето на вештините за англиски јазик со тестот ИЕЛТС може да ви помогне да добиете подобра работа или промоција во вашата матична земја.

Сакате да емигрирате?

Резултатите од тестот ИЕЛТС ќе ви помогнат да ги исполните вашите барања за емиграција. Сите емиграциски власти, за кои е потребен тест за англиски јазик ќе го прифатат ИЕЛТС. 

Изберете го вашето ИЕЛТС патување

Од регистрирањето за тестирање до добивањето на вашите резултати, можете да ја изберете рутата на ИЕЛТС која ви одговара.