©

Photocredit: Shamil Tanna

14 јуни, 17.00 | Историски музеј на Босна и Херцеговина | Сараево

Брајан Ино е исклучително важно име за светската музичка сцена. Покрај неговата популарност за бројните албуми и соработки, неговите уметнички дела со кои ја истражува врската меѓу технологијата и уметноста, како и комбинациите на визуелен и звучен приказ се од подеднакво значење. Постои голем интерес за неговите предавања кои се доста прочуени, не само заради неговата елоквентност туку и неговата способност на едноставен и разбирлив начин да дискутира за комплексни теми од областа на уметноста и културата. Покрај неговите исклучителни ораторски вештини, Брајан Ино е сериозен истражувач кој се интересира за теми од уметноста кои повеќето ги избегнуваат. Неговите предавања претставуваат возбудлива авантура во светот на знаењето и најголемите тајни во уметноста, но и за општеството и времето во кое живееме.

Придружете ни се на 14 јуни, во 17 часот во Историскиот музеј на Босна и Херцеговина во Сараево за предавањето на Брајан Ино кој за прв пат гостува во регионот на Западен Балкан. Предавањето е бесплатно и отворено за јавноста.

 

Погледнете некои од претходните предавања на Брајан Ино ширум светот: