Петок, 17 февруари

22.00 | МЛАДИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР, СКОПЈЕ

Земја: Велика Британија, 2017
Траење: 90 мин.
Режисер: Ben Wheatley
Жанр: акција, комедија, криминален

Витли продолжува со испорака на квалитет, помогнат од одличната екипа, опремена со одлични реплики и наредени со куршуми.

– Empire

 

Џастин (Бри Ларсон) организира состанок во напуштен магацин меѓу двајца Ирци (Силијан Марфи, Мајкл Смајли) и банда на чело со Вернон (Шарлто Копли) и Орд (Арми Хамер), кои им продаваат пратка со оружје.

Но, кога ќе бидат испукани истрели за време на размената, се отвора пеколот, а сите затекнати ненадејно веруваат во инфарктната емотивната игра наречена опстанок.