Сабота,18 февруари

18.00 | МЛАДИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР, СКОПЈЕ

Земја: Велика Британија, 2016
Траење: 92 мин.
Режисер: Derrick Borte
Жанр: драма, музички

Тешко е да не се ужива во Градот Лондон заради комбинацијата на смешно-тажна комедија-драма и одличната изведба.

– Rotten Tomatoes

 

Откако татко му е повреден во несреќа на работа, Шеј го заменува како таксист и една судбоносна ноќ, тој го собира Џо Страмер, (Џонатан Рис Мејерс), водечкиот вокал на Клеш. Преку обврската да се грижи за семејството, неговото пријателство со Страмер и врската со Вивиен, Шеј минува низ важни фази на патот кон зрелоста. Вовлечен во срцето на пулсирачката панк сцена, тој започнува две врски кои ќе му го сменат животот, вљубувајќи се во бунтовната „кул“ девојка Вивиен и изнаоѓајќи необична врска со Џо Страмер.