Петок, 17 февруари

18.00 | МЛАДИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР, СКОПЈЕ

Земја: Велика Британија, 2016
Траење: 96 мин.
Режисер: Ashish Ghadiali 
Жанр: документарен

Постојаното менување на балансот на симпатиите го прави филмот толку привлечен. 

– Screen Daily 

 

Моазам Бег е уапсен под сомнение за тероризам во Пакистан, Авганистан, Куба и Британија. Во 2002, во Баграм, тој признал дека е член на Ал Каеда. Никогаш не бил осуден за никаков криминал, па дури не бил ни осомничен. 
Ова е неговото сведоштво од прва рака за она што го предизвикало тоа признание, за хрониката на теророт, мачењето и предавањето.