Недела, 19 февруари

22.00 | МЛАДИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР, СКОПЈЕ

Земја: Велика Британија, 2016
Траење: 109 мин.
Режисер: Matthew Jones
Жанр: документарен, музички

Документарецот на Метју Џонс, Џејмс Лавел нуди соодветно хиперактивен преглед на една живописна ера.

– Variety

 

Човекот од Mo’Wax ја раскажува впечатливата приказна за eдна од најенигматичните, а сепак влијателна фигура во современата британска култура. 
Изроден од преку 700 часови снимки, вклучувајќи ги и оние од ексклузивната лична архива во период од 3 децении, ја имаме ретката можност да гледаме како едно момче станува маж во светот на музиката.