Сабота,18 февруари

22.00 | МЛАДИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР, СКОПЈЕ

Земја: UK, 2017
Траење: 117 min
Режисер: Lone Scherfig
Жанр: комедија, драма, романтичен

Најновиот филм на Лоун Шерфиг е доста шармантен поглед на тоа како жените го обликувале британскиот воен филм. Но, на крајот мажот го краде шоуто.

– IndieWire

 

 

1940, Лондон, германски воздушни напади; со моралот на нацијата на испит, Кетрин, неискусна сценаристка и привремениот кастинг и екипата работат под оган за да снимат филм кој ќе го крене духот на нацијата и ќе ја инспирира Америка да влезе во војната. 

Духовит, романтичен и трогателен портрет на млада жена во потрага по својот пат и својот глас, во ужасите на војната и филмовите.