PlayUK 2017

16– 19 ФЕВРУАРИ 2017 | МЛАДИНСКИ КУЛТУРЕН ЦЕНТАР

PlayUK беше навистина уникатен настан кој го прослави британскиот филм. Од 16 до 19 февруари 2017 година, публиката во шест градови од Западниот Балкан за прв пат имаше прилика да проследи десет филмски премиери од британски автори, кои таа година привлекоа многу внимание на најрелевантните филмски фестивали во светот таа година.

ДНЕВНА СОБА ОД ИДНИНАТА

Pаботилницата „Дневна соба на иднината“ се одржа на регионалниот форум за иновации „ Sarajevo Unlimited“, регионална платформа за иноватори, старт-апи, таленти и спроведувачи на промени, организирана од страна на бизнис центарот за креативност и иновација „Networks INТ“. Победниците имаа можност да патуваат во Велика Британија и да работат со Би-Би-Си и ФАКТ (FACT) во период од три недели. 

 

 

Споделете на социјални мрежи