Изнаоблечете се, бидејќи тргнуваме кон мразовите и снеговите на Антарктикот со коосновачите на многупати наградуваното студио за видеоигри „State of Plaу“ („Стејт оф плеј“) – Кетрин Бидвел и Лук Витакер, кои ќе ни раскажат за создавањето на нивната најнова игра „South of the Circle“.

Играта „South of the Circle“ е објавена во 2020 г. на „Apple Arcade“ („Епл Аркејд“) и се работи за Питер, професор на Кембриџ, кој се бори да преживее на Антарктикот за време на Студената војна во 1960 година. Питер се сеќава на неговиот живот на универзитетот и на неговата врска со колешката Клара.

Оваа игра е за сеќавањата, борбата за опстанок и последиците од несоочувањето со минатото. За време на неговата борба со тешките услови и обидите за бегство, почнуваат да се бришат границите помеѓу минатото и сегашноста на Питер.

Говорници

● Кетрин Бидвел, коосновачка и директорка за развој („State of Play“)

● Лук Витакер, коосновач и креативен директор („State of Play“)

Биографии „State of Play Games“

„State of Play“ создава игри со многу љубов.

Основана во 2008 година, оваа компанија има освоено многубројни меѓународни награди, вклучително наградата за уметничко достигнување од БАФТА за рачно изработената логичка авантуристичка игра „Lumino City“ („Лумино Сити“) и наградата од „Apple Design“ („Епл Дизајн“) за iOS играта „INKS“ („ИНКС“). Компанијата може да се пофали и со играта „KAMI“ („КАМИ“) и нејзиното продолжение „КАМI 2“, коешто беше номинирано за награда од БАФТА. Нејзината најнова наративна авантуристичка игра „South of the Circle“ е веќе достапна на „Apple Arcade“.

https://www.stateofplaygames.com/

@State_of_Play

Информации за играта

„South of the Circle“(„State of Play“), 2020 г.

Играта „South of the Circle“ се работи за работи за Питер, професор на Кембриџ, кој се бори да преживее на Антарктикот за време на Студената војна во 1960 година. Питер се сеќава на неговиот живот на универзитетот и на неговата врска со колешката Клара.

Оваа игра е за сеќавањата, борбата за опстанок и последиците од несоочувањето со минатото. За време на неговата борба со тешките услови и обидите за бегство, почнуваат да се бришат границите помеѓу минатото и сегашноста на Питер.

https://www.stateofplaygames.com/south-of-the-circle

Споделете на социјални мрежи