Објавена во 2020 година, играта за повеќе играчи „Фол Гајс“ постигна огромен успех. Во играта најмногу 60 играчи можат да се натпреваруваат едни против други во слободна борба, од рунда во рунда, при што хаосот ескалира. Играчите наидуваат на бизарни препреки, се пробиваат низ тврдокорните противници и ги совладуваат непокорните закони на физиката сè додека не победи некој од нив.

Придружете му се на вишиот левел дизајнер, Бен Низан, и на инженерот за клиенти, Алекс Вејли, од „Медиатоник“ („Mediatonic“) додека нè воведуваат во создавањето на култните нивоа од видеоиграта „Фол Гајс“, односно низ итеративното и колаборативното патување кое ги обединува инженерството и дизајнот со урнебесни и разиграни.

Говорници

Бен Низан, виш левел дизајнер

Алекс Вејли, инженер за клиенти

За „Медиатоник“

„Медиатоник“ е едно од најголемите независни студија во Велика Британија, со повеќе локации ширум светот. Без разлика дали се работи за нивна врвна мобилна апликација, неверојатно оригинална видеоигра за повеќе играчи или совршено обмислена наративна авантура, секој производ ја отсликува нивната амбиција за забавување милиони луѓе ширум светот, преку игрите кои се актуелни со години. 

За „Фол Гајс“

„Фол Гајс: Ултимејт Нокаут“ („Fall Guys: Ultimate Knockout“) обединува куп натпреварувачи кои учествуваат во луда трка, од рунда во рунда, при што хаосот ескалира и трае сè додека не остане само еден победник.

Совладајте ги бизарните препреки, пробивајте се низ тврдокорните противници и ги покорете ги непокорните закони на физиката додека чекорите на патот кон славата! Тргнете го достоинството настрана и подгответе се за урнебесен неуспех во обидот да ја освоите круната!

Споделете на социјални мрежи