Во оваа сесија Алистер Хебсон ќе објасни како да склучите договор со издавач или да обезбедите финансирање на проекти. Презентацијата на инди проект во текот на овие чудни денови, честопати преку видеоконференција, е уште потешко. Оваа сесија има за цел да даде практични, спроведливи, стратешки совети за тоа како да се избегнат вообичаените грешки во презентирањето и како да се претстави проектот на најдобар можен начин.

ЗАПОЗНАЈТЕ ГО НАШИОТ ГОВОРНИК, АЛИСТЕР ХЕБСОН

Алистер е раководителза специјални проекти во„СУПЕРХОТ“. Ова е доволно нејасна работна позицијакоја покрива случаен избор на деловни активности што тој ги извршува за тимот. Претходно водел свое микро студио, работел на игра и поминал многу време во презентирање и нудење на различни проекти. Многу одамна бил и дизајнер на игри за франшизи како „Horizon Zero Dawn“, „Killzone“ и „GTA“.

Доколку пропуштивте да бидете дел од овој возбудлив вебинар и да научите за претставување на вашата игра, погледнете ја снимката овде:

Споделете на социјални мрежи