Придружете ни се на професионален разговор со Калум Андервуд и дознајте повеќе за регрутирањето таленти и за развојот на бизнисот во индустријата за игри.

КАЛУМ АНДЕРВУД - ДИРЕКТОР, РОБОТ ТЕДИ / КОНСУЛТАНТ ЗА ОКУЛУС, СУПЕРХОТ, РО ФУРИ И ДРУГИ

Калум е основач на „Robot Teddy“, се грижи за успехот на развивачите на игри и се фокусира на регрутирањето таленти и на развојот на бизнисот. Тој е во одборот на „BAFTA Games“ и е добитникна наградата„30 под 30“ за неговата работа во индустријата за игри. Подолго време поддржува развивачи на инди игри во компании како Окулус и Интел и поголемиот дел од времето сега го поминува како консултант, работејќи со клиенти како „Superhot“, „Raw Fury“ и Окулус. Калум има пристап до повеќе финансиски извори за развивачите на игри и има единствен увид во овој процес.

Слушајте повеќе за улогата на Калум и неговите согледувања во процесот на развој на бизнисот на индустријата за игри. 

Споделете на социјални мрежи