Хероу Колеџот и овој месец е повторно со нас за да сподели дополнителни искуства за стручното образование, како и некои од предизвиците со кои се соочуваме.

Минатиот месец, Хероу Колеџот ни обезбеди една серија одлични интервјуа во кои се разговараше за некои од предизвиците кои во моментов се актуелни во стручното образование.

Овој месец, за да ја продолжиме дискусијата со уште едно видео интервју, повторно им посакуваме добредојде на Пат Карваљо, директор и  извршен раководител; и на Овен Прајс, раководител за наставни програми.

In this section

Пат Карваљо - директор и извршен раководител

Овој месец, во видеото во кое разговараме со Пат, таа ни ја објаснува нејзината улога на лидер и како таа улога ја користи за да овозможи колеџот и вработените да се справуваат со предизвиците, истовремено давајќи и совет наменет за лидерите кои се наоѓаат во слични ситуации.