Нашето списание Vocational Education постои повеќе од половина година (проверете дали сте пропуштиле некоја содржина). Сега би сакале да направиме нешто повеќе за да комуницираме и да ве вклучиме вас, читателите; дознајте за вашата тековна ситуација и за предизвиците со кои се соочувате, и понудете директни совети што може да ги примените во вашата работа. 

Следниот месец ќе воведеме нова, редовна рубрика: Доктор за вештини.

Ова е место каде што може да поставувате прашања за различни аспекти на стручното образование и вештини, а професионалец од индустријата ќе даде се од себе да ви понуди корисни предлози и решенија.

Што е доктор за вештини?

Супер едноставно: секој месец, различен експерт за вештини ќе одговара на избрани прашања од читателите, ќе понуди предлози и совети за надминување на предизвиците и ќе помогне да се подобар вештините и вработливоста на младите луѓе. 

Како да поставам прашање?

Прашањето може да го поставите тука.

Секој месец уредувачкиот одбор ќе одбере неколку прашања што докторот за вештини ќе ги одговори во претстојниот број. Пријавете се да го добивате месечниот извештај за да не го пропуштите одговорот на вашето прашање. 

Во јануари, Трејси Партриџ, експерт од Универзитетот Гринич, ќе одговара на вашите прашања за тоа како да ги задоволите специфичните потреби за учење на вашите ученици. 

Да ги чуеме вашите прашања!