Џон Маунтфорд е меѓународен директор на Асоцијацијата на колеџи (АОЦ). Во ова кусо видео, Џон објаснува како АОЦ соработува со училишта и колеџи, како се грижат основните вештините што ги предаваат да одговараат на потребите на работодавачите, и како ова води до тоа учениците да го напуштат училиштето со релевантно, корисно искуство и вештини за светот на работа. Џон, исто така, зборува и за дел од силните страни на актуелниот систем за вештини во Велика Британија.