Добре дојдовте во мартовскиот број на Vocational Education

Инклузивното образование е толку широко и актуелно прашање што и февруарскиот и овој број го посветуваме на тоа. Овој месец ќе истражиме на кој начин може да се подобрат резултатите за учениците со хендикеп, придобивките од користење на спортот за да се вклучат учениците од посиромашните средини и пример како меѓународната соработка може да доведе до резултати во инклузивното образование. Исто така нудиме и ресурси и пристап до онлајн курс за кетеринг што ќе ви помогне да ги задоволите потребите на вашите ученици.