Мојра Мекгерахер е заменик директор на Комисијата за вработување и вештини на Велика Британија (КВВОК). Во ова кратко видео Мојра објаснува што КВВОК прави и како тие работат за да се справат со недостатоците на вештини кои постојат помеѓу образованието и вработувањето.

Може да прочитате повеќе за КВВОК во написот од минатиот месец на тема Развивање на вештини за вработливост.