„Делоит“ е партнер на Белфаст Метрополитан Колеџ, меѓу другите организации, како Министерството за вработување и учење. Ни дадоа одличен видео материјал за нивната вклученост во програмата за загарантираните вештини, курс чија цел е да им ги обезбеди на учениците потребните вештини што ќе им помогнат веднаш да продолжат од образование на работа.