Придружете ни се на настаните и активностите кои ги слават делата на Шекспир. Во 2016 ја обележуваме 400 годишнината од неговата смрт.

Shakespeare Yorick image

За програмата ,,Shakespeare Lives"

Откријте повеќе за Shakespeare Lives и истражете ги сите материјали на shakespearelives.org.

Exploring English: бесплатен онлајн курс по англиски

Учите англиски? Го сакате Шекспир? Нашиот курс ви овозможува да ги соедините двете работи и да учите со луѓе ширум светот.

Shakespeare Lives во наука

Shakespeare Lives во науката: отрови, напивки и апчиња. Дали шекспировите изуми навистина делуваат?

Shakespeare Lives во комедија

Шекспир ви е забавен? Тој пишувал за секакви чувства: од лутина и страв, до љубов и среќа. Можно ли е комичните драми да се отпорни на времето што поминало?

Shakespeare Lives училишен пакет

Образовен пакет со ресурси што ќе им помогнат на децата на училишна возраст да ја разберат современата важност на делата на Шекспир.

Материјали за учење англиски за студенти

Учите или предавате англиски? Погледнете ги нашите материјали: нудиме бесплатни онлајн курсеви, видеа и тестови.