Што е турнејата Shakespeare on Film?

Во јануари 2016, Британскиот филмски институт отпочна проект за славење на Shakespeare on Film. Проектот вклучува филмови од 1899г. па се до денес, адаптирани и инспирирани од делата на Шекспир. 

Филмовите ќе се прикажуваат во кината ширум светот и онлајн. 

Детали за прикажувањето можете да најдете на оваа веб страница во 2016.

Дополнителни страници