Британски совет ја поддржа филмската верзија на Сара Франком од сценската изведба на Хамлет, која беше распродадена на Manchester Royal Exchange во Велика Британија во 2014.

Овој филм ќе се прикажува на интернационално ниво во 2016 како дел од турнејата на филмови на Британски совет. Деталите за прикажувањето ќе бидат достапни на оваа веб-страница.

Дополнителни страници