Star Cross’d' , современа обработка на Ромео и Јулија во интерпретација на поетесата, писателка и илустраторка Лаура Докрил.

Филмот е снимен на ветровита плажа во Англија, каде две куќи отпочнуваат војна за сладолед.

Дали вистинската љубов ќе го победи тути фрути?

За филмската колекција Shakespeare Lives

Оваа година Британски совет издаде серија на филмови користејќи ги делата на Шекспир како инспирација за дел од програмата Shakespeare Lives 2016; нова глобална програма која ги слави делата на Шекспир и неговото влијание на културата, образованието и општеството на 400 годишнината од неговата смрт.

Дополнителни страници