ИЕЛТС (Меѓународен систем за тестирање на англискиот јазик) е најпопуларниот тест за познавање на англискиот јазик во светот. Mинатата година се полагале повеќе од 2.9 милиона ИЕЛТС тестови.

Полагањето на ИЕЛТС отвoра многу можности – може да ви помогне да живеете, да студирате или да работите ширум светот. Повеќе од 10.000 организации од 140 земји, вклучувајќи владини, образовни, како и институции за вработување го прифаќаат ИЕЛТС.

ИЕЛТС е единствениот тест за познавање на англискиот јазик што е прифатен од сите земји кои бараат при доселување ваков тест.

Доколку аплицирате за виза за да се преселите, или за да престојувате во Обединетото Кралство, ИЕЛТС е на листата на одобрени сигурни тестови по англиски јазик. Можете да пронајдете повеќе информации во делот ИЕЛТС за виза и за имиграција во Обединетото Кралство.

Пријавете се за ИЕЛТС веднаш

Британскиот совет е горд ко-сопственик на ИЕЛТС.

Предупредување 

Известени сме за лажни веб-страници кои преку имама даваатинформации дека се страници на Британски совет за регистрација за ИЕЛТС. Најљубезно ве известуваме дека тие не се поврзани со нас на било каков начин. Исто така, ние не сме одговорни за содржините кои се наведени на овие веб-страници.

За да бидете сигурни дека вашите податоци се безбедни, ве молиме пријавете се за вашиот тест само со кликнување на линкот за регистрација на оваа страница или на веб-страницата TakeIELTS.

Пред да ги внесете вашите лични податоци, ве молиме проверете дали го користите нашиот безбеден онлајн систем за регистрација. За да се осигурате, проверете дали адресата на веб-страницата започнува со "https://". Покрај ова, лажните веб-страници може да користат неточни и правописни грешки во адресата на веб-страницата, па проверете дали "British Council" е правилно напишан.

Ако не сте сигурни, ве молиме користете ја оваа страница за да се пријавите за ИЕЛТС.

Дознајте повеќе за ИЕЛТС