Нашите телефонски линии се во прекин. Додека го решаваме проблемот, ве молиме контактирајте нè на info@britishcouncil.org.mk или преку фејсбук. Ви благодариме за разбирањето и се извинуваме за било какви непријатности.

The English Channel: сакајте ја уметноста, учете англиски

Подобрете ги вашите вештини за англиски јазик додека уживате во британската култура.

Пробајте сега
Our LearnEnglish apps promo image

Нашите LearnEnglish апликации

Може да учите англиски преку игри, аудио и видео клипови и квизови.

Проверете ги сега
Female artist in printing studio image

Vocational Education Exchange магазин

Читајте го нашиот месечен магазин и разменувајте меѓународни перспективи

Проверете ги сега

Добредојдовте во Британски совет во Македонија

Ние ги поврзуваме луѓето со можности за учење и креативни идеи од Обединетото Кралство. Ако сакате да учите или да држите настава по англиски јазик, да полагате испит, да учите во Обединетото Кралство и да дознаете повеќе за работата во уметноста и општеството, ова е местото за вас.