Students in park image

Подготвивме мноштво информации за да им помогнеме на студентите да го испланираат нивниот студиски престој во Обединетото Кралство, и да дознаат каков е животот таму. Проверете ги ресурсите кои ги нудиме.

 

Факти

Дознајте ги основните податоци за Обединетото Кралство - http://www.educationuk.org/global/articles/uk-key-facts/

Време

Дознајте за климата и годишните времиња  - http://www.educationuk.org/global/articles/weather-and-seasons/

Посебни потреби

Повеќе информации за студенти со хендикеп и специјални образовни потреби - http://www.educationuk.org/global/articles/disabilities/

Исхрана

Повеќе за храната и пијалоците во Обединетото Кралство - http://www.educationuk.org/global/articles/food-and-drink/

ЛГБТ

Поддршка за ЛГБТ студенти во Обединетото Кралство - http://www.educationuk.org/global/articles/lgbt-uk/

Празници

Празници, фестивали и настани во Обединетото Кралство - http://www.educationuk.org/global/sub/uk-holidays-festivals-and-events/

Религија

Религијата во Обединетото Кралство- http://www.educationuk.org/global/articles/religion2/

Јазици

Краток водич низ јазиците и дијалектите во Обединетото Кралство - http://www.educationuk.org/global/articles/language-and-accents/

Однесување

Совети за манирите и однесувањето во Обединетото Кралство - http://www.educationuk.org/global/articles/uk-etiquette/

Искуства

Меѓународните студенти ширум Обединетото Кралство ги споделуваат нивните искуства - http://www.educationuk.org/global/sub/student-experiences/

Дипломците ширум светот ги споделуваат нивните тајни на успехот - http://www.educationuk.org/global/sub/uk-international-alumni-stories/

 

Дознајте повеќе

Ако ви требаат дополнителни информации за образовните можности во Обединетото Кралство, посетете ја нашата страница Учење во Обединетото Кралство и страницата Образованието во Обединетото Кралство.

Дознајте повеќе за тоа како ги промовираме еднаквите можности и разноликоста. Посетете ја нашата локална страница и глобални страници кои зборуваат на овие теми.

Дополнителни страници

Споделете на социјални мрежи