About us
About us image

Ги поддржуваме мирот и просперитетот преку градење врски, разбирање и доверба меѓу луѓето во ОК и земјите ширум светот.

Уникатно ги комбинираме длабоката експертиза на ОК во уметноста и културата, образованието и англискиот јазик, нашето глобално присуство и врски во над 100 земји, нашиот беспримерен пристап до младите и влијателните луѓе и нашата креативна искра.

Работиме директно со поединци за да им помогнеме да стекнат вештини, доверба и врски за да ги трансформираат нивните животи и да оформат подобар свет во партнерство со ОК. Ги поддржуваме да градат мрежи и да истражуваат креативни идеи, да учат англиски јазик, да добијат висококвалитетно образование и да стекнат меѓународно признати квалификации.

Во Северна Македонија сме присутни од 1996 година. Секоја година допираме до илјадници студенти, наставници, креатори на политики, професори, истражувачи, креативци и претприемачи во Северна Македонија.

Односи на полето на културата

Односите на полето на културата претставуваат компонента на меѓународните односи која се фокусира на врски помеѓу луѓето и ги надополнува контактите помеѓу луѓето и владата, како и во рамките на владата. Ние ги користиме англискиот јазик, уметноста и образованието и општеството – најдоброто што обемната култура на Обединетото Кралство може да го понуди – да ги зближиме луѓето и да привлечеме партнери за соработка со Обединетото Кралство.

Нашата работа во Северна Македонија

Во рамките на овој контекст, Британскиот совет работи во насока на градење доверба и создавање можности за луѓето од Обединетото Кралство и од Северна Македонија. Нашата визија во основа се фокусира на развивање вештини:

  • За пристапување и интеграција во ЕУ
  • За придонесување кон економскиот раст
  • За помагање на развојот на отворено и креативно општество.
Споделете на социјални мрежи