Man reading in a library
Man reading in a library
Date
Понеделник 24 ноември 2014 - 10.00
Локација
Вебинар за наставници

Вебинарите се осврнуваат на важни прашања поврзани со карактеристиките на континуираниот професионален развој, што можат тренерите да направат да ги поттикнуваат наставниците постојано да се усовршуваат, ќе се споделат бесплатни видео материјали на повеќе теми од интерес и истражувања спроведени на оваа тема.

Секојдневно ќе се емитува по еден вебинар во утринските и попладневните часови. 

Дознајте повеќе.

1. Успешен модел на Континуираниот професионален развој

Датум: понеделник, 24 ноември

Време: 10.00 и 16.00 часот

Колку пати сте седеле на обука од која сте извлекле само една или две корисни работи? Концептот на континуиран професионален развој кој спојува учесници со различно искуство кои ги добиваат истите материјали и работат со исто темпо не може да ги задоволи индивидуланите потреби на секој наставник.

Силвана Ричардсон ќе ги сподели со вас резултатите од истражувањата според кој наставникот е тој кој одлучува во која насока ќе се движи за сопственото усовршување.

Повеќе информации тука.

Споделете на социјални мрежи