Regional competition for teachers of English
Teacher with students in a classroom
Date
Понеделник 24 Март 2014 - 00.00 до Недела 06 Април 2014 - 00.00
Локација
Онлајн натпревар

Колку повеќе вежбаш, толку подобар стануваш – исто е и со наставата!

Ако е воопшто можно да се вратите назад на првиот работен ден, и ако имате шанса сами на себе да си дадете совет за првиот ден во наставата, што би си рекле? Каков совет би си дале на себе за тој прв работен ден?

Споделете го со нас вашиот совет – најинтересниот и најинспиративниот може да ви донесе награда - една онлајн обука за наставници од Британски совет или едногодишно членство на ИАТЕФЛ!

За да учествувате:

  • испратете ни го вашиот совет. Текстот не треба да е подолг од 500 карактери
  • споделете го со нас вашето корисничко име од веб-страницата TeachingEnglish (доколку не сте регистрирани, регистрирајте се на  http://www.teachingenglish.org.uk/help/registration/registration)
  • испратете го вашиот совет најдоцна до 6 април до 18.00 часот

Резултатите ќе бидат објавени до 18 април 2014 преку е-маил.

Започнете!

За прашања пишете на englishcompetition@britishcouncil.org 

Правилата за учество прочитајте ги во дадениот документ.

Tag icon
English, Teach English, ELT
Category icon
competition
Споделете на социјални мрежи