Campuses
Date
Среда 13 May 2020 - 15.00
Локација
Онлајн настан

Како дел од нашата програма #ОстаниДома со Британскиот совет, организираме серија дијалози за високото образование кои ќе ви помогнат да се поврзете со колеги од целиот свет и да го споделите вашето искуство.

Ковид-19 имаше големо влијание врз универзитетите ширум свет. Институциите за високо образование мораа многу брзо да одговорат на пандемијата со префрлање на наставата и учењето онлајн, што доби различни повратни информации од студентите и наставниците. Поставени се многу прашања во врска со подготвеноста и желбата на универзитетите да прифатат нови начини на работа во овие тешки времиња.

Дали овааситуација ќе ја промени улогата и функцијата на универзитетите на долг рок? Што треба да сториме за да бидеме подготвени за иднината на универзитетите и за да ги исполниме новите очекувања од студентите и работодавачите? Ќе разговараме за сите овие прашања за време на сесијата, а на крајот ќе имате можност да поставите прашања.

Говорници на сесијата ќе бидат:

  • Професорот Родерик Ваткинс, заменик-канцелар на Универзитетот Англија Рускин
  • Професор Јусуф Баран, ректор, Институт за технологија во Измир, Турција
  • Сем Брентон, директор за образование, иновации и развој, Универзитет во Лондон 
Споделете на социјални мрежи