Date
Понеделник 11 Октомври 2021 до Сабота 12 февруари 2022

Од 8 до 12 февруари, ќе ни се придружат повеќе од 28 универзитети од целото Обединето Кралство. Можете да резервирате советодавни сесии во четири очи и директно да се поврзете со претставниците на универзитетите, како и да присуствувате на вебинари каде што ќе можете да дознаете сè што ви е потребно за да учите во Обединетото Кралство. 

Покрај тоа, ќе можете да откриете нови можности за стипендирање преку институциите во Обединетото Кралство, да научите за можностите за кариера и вработување по вашите студии во Обединетото Кралство, да дознаете за новиот процес на имиграција во Обединетото Кралство и да се информирате за процесот на пријавување.

Клучни датуми

 • 8-12 февруари 2022 година: StudyUK: Запознајте ги универзитетите во Обединетото Кралство онлајн - ако ги пропуштивте нашите онлајн саеми во октомври и ноември, не грижете се. Ние сме домаќини на петдневен настан за вас и за секој друг што би сакал да постави повеќе прашања до избраниот универзитет. Ќе имате можност да резервирате индивидуални состаноци и да разговарате со претставници од универзитетите во Обединетото Кралство.

Пријавете се сега: https://study-uk-events-we.britishcouncil.org/

Пријавувањето е бесплатно и ќе може да учествуваат студенти од Турција, Казахстан, Узбекистан, Русија, Украина, Израел, Албанија, Ерменија, Азербејџан, Босна и Херцеговина, Грузија, Косово, Македонија, Црна Гора и Србија.

Кој може да се придружи на овој настан?

Настанот е погоден за ученици од сите нивоа, советници, наставници и родители. Без разлика дали сте:

 • барате курсеви за академска подготовка (подготвителни или преодни), заинтересирани сте за додипломски студии или пак сакате да ги истражувате програмите за магистерски или постдипломски студии и програмите за диплома/сертификат
 • знаете што сакате да студирате и на кој универзитет сакате да се пријавите, или не знаете од каде да започнете, ова е вашата можност да ги добиете потребните информации, директно од универзитетите и експертите.

Што се случува на настанот?

Откако ќе се пријавитена платформата, ќе можете да:

 • посетувате вебинари за специфични теми и професии и да слушнете за различни додипломски и постдипломски програми
 • резервирајте приватни советодавни сесии и разговор во живо со претставниците на универзитетите од Обединетото Кралство коишто учествуваат во програмата
 • дознајте за стипендиите и другите опции за финансирање
 • дознајте за можностите за вработување по завршување на студиите во Обединетото Кралство
 • добиете информации за новите визи за студенти
 • добиете совети како да ја пополните пријавата
 • се запознаете со барањата за познавање на англиски јазик за студирање во Обединетото Кралство
 • ги поставите вашите прашања, да добиете одговори и да започнете со планирање на вашиот студиски престој во Обединетото Кралство
 • гледајте вебинари од настанот October 'Study UK' во кои се опфатени сите аспекти на учењето и животот во Обединетото Кралство.

Како да учествувам?

Само кликнете на копчето за пријавување и пополнете го формуларот со вашите информации, образование и интерес. Ќе добиете потврдна порака за да започнете да ја истражувате платформата и да дознаете повеќе за универзитетите што учествуваат, стипендиите и предметите што ве интересираат.

Ексклузивна понуда за сите коишто се пријавиле на настанот

Годинава пријавените на онлајн настанот „Study UK“ ќе добијат бесплатна и ексклузивна понуда којашто го вклучува пакетот „IELTS Coach Express“. „IELTS Coach“ е персонализирана онлајн услуга за обучување којашто е обезбедена од ИЕЛТС експерти и Британскиот совет. Услугата може да се користи за анализа на личните потреби поврзани со подобрување на ИЕЛТС вештините во текот на групни или приватни часови. Сите коишто се пријавиле на настанот „Study UK“ ќе добијат понуда за ексклузивен „Express“ пакет со 12 кредити. За да ја искористат понудата, пријавените ќе треба да се пријават за ИЕЛТС тест од Британскиот совет помеѓу 1 јануари и 28 февруари 2022 година за која било од достапните сесии за ИЕЛТС тестирање. Важат правилата и условите.

Пријавете се сега

Споделете на социјални мрежи