Female teacher in classroom image
Date
Сабота 21 февруари 2015 - 11.00
Локација
Онлајн

Дали сте англист или наставник по англиски јазик кој работи во различни услови? Дали сакате да ги подобрите традиционалните приоди кон изговорот и да испробате нови техники? Во тој случај овој еднодневен онлајн настан е за вас.

 

Регистрирајте се на http://englishagenda.britishcouncil.org/seminars/accentuate-bringing-pronunciation-fore-conference

 

Презентери на пленарните сесии: David Crystal и Ben Crystal, и Adrian Underhill

Програма:

1115 – 1215      David Crystal & Ben Crystal: Справување со акцентите

1230 – 1330      Mark Hancock: Што може да правиме со гласовите. Практични активности за изговорот кој може да ги користите во наставата 

1430 – 1515      Roslyn Young: „Тивкиот“ пристап во предавање на изговорот, илустриран преку францускиот јазик 

1530 – 1615      Piers Messum: Што да предавате пред да ги предавате гласовите

1620 – 1720      Adrian Underhill: Процесот на восприемање во улога на учење нови гласови, зборови и говор

 

Следете го настанот со хаштагот #pron15 на нашиот профил @BCseminars, како и на профилите на партнерите @PronSIG и @nateclaldn.

Линковите за онлајн преносот во живо ќе бидат испратени на сите пријавени учесници на денот на настанот, по еден линк за секоја од петте презентации.

Споделете на социјални мрежи