Date
Среда 28 Октомври 2020

За време на првата сесија, ја истражувавме историјата и основите на шансите за вработување на дипломираните студенти, ги посочивме постоечките модели за подобрување на нивната вработливост од страна на универзитетите и обезбедивме практични искуства на Велика Британија во оваа област.

Говорници:

  • Мартин Едмондсон, извршен директор и основач на Градкор
  • Проф. Карен Брајан, Проректор, Универзитет Свети Џон во Јорк
  • Адел Браун, раководител на успех на постдипломски студии, Универзитет Де Монтфорт
  • Модератор: Маја Мандекиќ, регионален портфолио менаџер, Британски совет

 

Споделете на социјални мрежи