World Book Day 2015 image
Date
Четврток 23 Април 2015 - 11.00
Локација
Национална и универзитетска библиотека, Скопје

Ги здруживме силите со Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје и странските културни центри во Македонија за да го прославиме Светскито ден на книгата и авторското право.

Како дел од празничната програма, соработуваме со Катедрата за англиски јазик и книжевност при УКИМ во Скопје за да ја одбележиме и годишнината на Шекспир на истиот ден.

Макбет од Вилијам Шекспир - монолог на Леди Макбет

Изведба: Симона Локвенец, Тамара Марковиќ, Маја Димитровска

Катедра за англиски јазик и книжевност, УКИМ

Ментор: проф. д-р Рајна Кошка

 

Дополнително подготвивме ресурси на англиски јазик за животот и делото на Шекспир, проверете ги. 

Придружете ни се во прославата на овој меѓународен ден!

 

Споделете на социјални мрежи