Forever, 2

Forever е сосема нова ВР инсталација на Алекс Пекам, уметник што порано работеше со Blast Theory. Forever е негова прва ВР инсталација, дело што користи комбинација од виртуелно создадени опкружувања, фотографии и видеа од вистинскиот свет за да создаде навистина уникатно, надреално искуство налик на сон. Forever повторно ги буди надреализмот и симболизмот за да истражува класични теми како меморија, носталгија, желба и загуба.

Forever, 3
Споделете на социјални мрежи