ВР инсталација со елементи од вистинскиот свет што ја создаде младата ВР уметница Сиан Фен. Во делото се користи фотограметрија, ЗД моделирање и играчки погон за да се создаде свет полн со мистични женски ликови, како божици, нимфи и „мајка природа“, а сите ја имаат моќта на женскиот поглед. Garden2 е медитација за врската помеѓу природното и дигиталното. Фрагментираните тела се кријат и излегуваат од зад цветните елементи за да создадат врска со слики на мистични жени.

Споделете на социјални мрежи