Ако сакате да дознаете повеќе за музиката, филмовите или фотографијата во Велика Британија, имаме многу материјали кои ги споделуваме со вас. Истражете го делот подолу и ги одберете го она што ви се чини најинтересно.

Ако сакате да сте во тек, да добивате најнови вести и да се поврзувате, придружете ни се на фејсбук и следете нѐ на твитер

Истражете ја култура на Велика Британија преку видеа

Дознајте повеќе за уметноста и културата во Велика Британија преку кратки видеа. Нашата платформа The English Channel нуди селекција на филмови, музика и видеа комбинирани со интерактивни активности за подобрување на вашиот англиски јазик.

Истражете ја збирката на Британскиот совет

Колекцијата на Британскиот совет е составена од уметнички дела од британски уметници со извонредни дела на светски реномирани уметници, меѓу кои и на Хенри Мур, Барбара Хепворт, Бриџит Рајли, Гилберт и Џорџ, Аниш Капур, Мона Хатум и Дејмиен Хрст.