©

Jane and Louise Wilson. Monument (Apollo Pavilion, Peterlee), 2003, still. Courtesy the artist and 303 Gallery

Date
Понеделник 10 февруари 2020 - 09.00 до Недела 08 Март 2020 - 00.00

Во потрага сме по еден кустос од секоја земја од Западен Балкан којшто треба да одговори на темите кои ги истражуваат уметниците од Обединетото Кралство на изложбата на подвижни слики, FUTURE ECOLOGIES. Во соработка со Британскиот совет и LUX, ќе имате можност да претставите уметнички дела од современи уметници од земјите на Западен Балкан чиишто дела може да се поврзат со темите на FUTURE ECOLOGIES и ќе бидат изложени паралелно со делата на уметниците од ОК.

FUTURE ECOLOGIES is part of WE ARE HERE: Artists’ Moving Image from the British Council Collection and LUX, a series of artists’ film programmes that interrogate how contemporary artists explore themes like storytelling and heritage, social inclusion, gender identity, urbanisation and sustainability, and diverse voices through biography, documentary, poetry and fiction in film. 

Погледнете ја страницата на проектот FUTURE ECOLOGIES за повеќе информации и за начинот на пријавување.

Споделете на социјални мрежи