Young students image
Date
Петок 24 Април 2015 - 09.00 до Недела 26 Април 2015 - 18.00
Локација
Филолошки факултет, Скопје

Во соработка со Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје ја поддржуваме организацијата на четвртата студентска лингвистичка конференција СтуЛиКон, која е организирана од Филолошкиот факултет „Блаже Конески“, Скопје.

Овој три-дневен настан ќе собере повеќе од 150 учесници од целиот регион и ќе обезбеди форум за дискусии и презентации на различни теми, како:

  • The Role of Corpus Studies in Teaching Foreign Languages;
  • Говорни чинови: барање, заблагодарување, извинување, приговарање во англискиот и македонскиот јазик;
  • Learning English Through Drama: 451 Years Since Shakespeare's Birth;
  • Осврт на современите состојби на македонскиот јазик;
  • Musicality of Great Speakers – Dr. Martin Luther King; и
  • излагања на учесниците.

Целосната програма и дневен ред може да ги најдете на официјалната страница на СтуЛиКон.

Споделете на социјални мрежи