Venice Biennale UK pavilion 2017 image
Installation view, folly, Phyllida Barlow, British Pavilion, Venice, 2017. © Ruth Clark British Council. Courtesy the artist and Hauser & Wirth.
Date
Сабота 13 May 2017 - 00.00 до Недела 26 ноември 2017 - 00.00

Со повеќе од 500,000 меѓународни посетители секоја година, Венецијанското биенале е еден од најстарите културни фестивали во светот.

На своето 57-мо издание, Велика Британија ја претставува Филида Барлоу во Британскиот павилјон, заедно со изложбите на Рејчел Меклин, претставник на Шкотска и на Џејмс Ричард, претставник на Велс.

На нашата страница за уметност, може да најдете повеќе информации за изложбата и за уметниците преку видеа и написи, како и да добиете практични информации ако планирате посета во Венеција.

Посетете ја страницата Велика Британија на Венецијанското биенале.

 

Споделете на социјални мрежи